Simone Veenstra

Ola beste gasten, mijn naam is Simone Veenstra. In 2007 ben ik begonnen met Bed & Breakfast Toni Kunchi. Het was al jaren een droom om een B&B te beginnen op Curacao en eerder dan gedacht kwam deze droom uit. De B&B run ik inmiddels elf jaar en het is nog steeds mijn passie om mensen te ontvangen en te vertellen over ons ’dushi Kòrsou’.

 

Voordat ik naar Curaçao kwam in 1991 werkte ik als docent bij Randstad Opleidingscentrum. Ik gaf les in verschillende computerapplicaties. Deze baan gaf mij veel voldoening want ook hier was ik gastvrouw en trok ik een aantal dagen op met een groep cursisten om deze wegwijs te maken met het betreffende computerpakket. Maar het ging kriebelen en ik wilde meer van de wereld zien. Op mijn 25e vertrok ik naar Curaçao. Al snel raakte ik verknocht aan de onderwaterwereld. Zeven mooie duikjaren volgden en één van mijn cursisten is mijn huidige man geworden!

 


Inmiddels zijn we 18 jaar verder en hebben we een zoon van 17 en een dochter van 14. Hoewel het in de beginfase wel eens een uitdaging was om de aandacht te verdelen tussen de gasten en de kinderen, helpen ze nu regelmatig mee in het dagelijkse reilen en zeilen van de B&B. De diversiteit van de werkzaamheden in een kleinschalige B&B maken dat iedere dag anders is, en dat is waarom ik het zo leuk vind om deze B&B te runnen en hoop dit nog vele jaren te mogen doen.

 

Bon bini op Curacao!